ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

DSCF9071Ο ιατρός Ελευθέριος Παν. Χατζηδαρέλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αποφοίτησε από  τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή  και στη συνέχεια εισήλθε επιτυχώς μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ουρολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α και στη συνέχεια με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής  Εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στην Ανδρολογία και Επανορθωτική Χειρουργική Ουρολογία στο University College Hospital στο Λονδίνο.
Συνέχισε τη μετεκπαιδεύση του  στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική σε έμμισθη θέση (Senior Clinical Fellow) στο Lister Hospital (Robotic Centre of Hertfortshire)

Έχει ανακηρυχθεί Αριστούχος Διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος του Διπλώματος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ουρολόγων (FEBU), ύστερα από προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει (20) δημοσιεύσεις  σε αναγνωρισμένα  διεθνή ξενόγλωσσα περιοδικά (pubmed) και σε ελληνικά περιοδικά (ΙΑΤΡΟΤΕΚ) όσο και (31)επιστημονικές ανακοινώσεις  σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.  Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής σε ξενογλωσσα και ελληνικά περιοδικά Ουρολογίας.

Αποτελεί μέλος της Ελληνικής (HUA) και Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Ην. Βασιλείου (GMC).
Είναι έγγαμος  με την ιατρό Ειδική Νεφρολόγο κα Σκανέλη Γιασεμή και έχουν δυο τέκνα.